Gazetecilik ve Hakikat

Birgün Gazetesinde pazar günleri “köşevuruşu” yazıları yazan Ümit Alan, lisansını işletme bölümünden, yüksek lisansını ise basın ve yayıncılık üzerine yapmıştır. İşletme okuduğu dönemde yerel gazetelerde yazı yazmıştır. O zamanlar hocalarının basın işletmeciliği anabilim dalı kurmak istemesinin üzerine “Hem işletme bilen hem de gazeteciliğe ilgisi olan araştırma görevlisi” aramasıyla macerası başlamıştır.

“Gazetecilik hakikatin peşinde koşma mesleğidir”

“Gazetecilik başlangıçta bu kaygıyla başlamamış, zaman içinde insanların beklentileri bu yöne götürmüş ve bu normlaşmıştır” diyerek hakikatin gazeteciliğin olmazsa olmaz bir parçası olduğunu savunur.

Gazetelerin tarafsızlığı hakkında ise şöyle demektedir:

“Eskiden gazetelere reklam veren bir takım ticari kuruluşların çeşitliliği sayesinde biraz da olsa tarafsızlık sağlanıyordu. Şu anda internetle birlikte onu kaybetmiş durumdayız.”

Prof. Dr. Süleyman İrvan’ın yönelttiği “Evrensel gazetecilik ile ülkelerin gazetecilik anlayışı arasında gidip gelme durumu hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorusunu ise şöyle yanıtlıyor: “Aslında Türkiye’de gazeteciliğin hikayesi gazetecilik yapmak için mücadele etme tarihi. Türkiye’de de evrensel geleneklere uygun şekilde gazete çıkaranlar olmuştur ama onlar da bir noktadan sonra ya mağdur edilmişler ya da küstürülmüşlerdir” diyor.

Yorum bırakın

WordPress.com ile böyle bir site tasarlayın
Başlayın